Geen gedoe meer met ov-declaraties

04-04-2023
Jochem Reintjes
Zakelijk reizen

Organisaties zijn onnodig veel tijd kwijt aan het verwerken van reiskostendeclaraties. Zonde, je regelt het easy met glimble.

Waarom reiskostendeclaraties meer tijd en geld kosten dan je denkt

Medewerkers reizen weer gemiddeld 3 of 4 dagen per week naar kantoor. Het aantal reiskostendeclaraties woon-werk en zakelijk neemt flink toe. En daarmee heb je maandelijks weer een flinke klus te pakken.

  1. Als werkgever ben je verplicht om elke declaratie te controleren en goed te keuren. Het indienen voor de medewerker is vaak omslachtig. Elke declaratie kost de organisatie tijd en daardoor al snel € 15,- per declaratie. Daar komen de daadwerkelijke declaratiekosten nog bij. 

  2. Je weet pas achteraf wat de kosten zijn als alle reiskostendeclaraties zijn verwerkt. Dat zorgt soms voor verrassingen.

  3. Declaraties worden vaak niet goed gerubriceerd. Daardoor zijn bepaalde soorten kosten niet makkelijk te rapporteren. Zo weet je bijvoorbeeld niet zomaar hoeveel geld je uitgeeft aan OV of kilometervergoeding.

  4. Een medewerker moet zelf de reiskosten voorschieten. Dat is omslachtig en wil je liever niet als werkgever.

Weg met tijdrovende administratie

Met glimble zakelijk automatiseer je je mobiliteit met een gratis app en portal. Zo maak je mobiliteit een stuk eenvoudiger en overzichtelijker: de administratie en ook de manier van reizen is simpel. Medewerkers plannen en betalen de reis makkelijk in de reisapp, zonder de reis voor te schieten. En geven in de app aan of het een zakelijke of woon-werk reis is. Jij ontvangt maandelijks achteraf een overzicht met alle gemaakte reizen en de factuur. Piece of cake.

Verplichte controle niet nodig Een medewerker hoeft een reis met het openbaar vervoer niet meer voor te schieten of apart bij je te declareren. Dat scheelt jullie allebei tijd. Nog een voordeel: omdat het geen declaratie meer is, hoef je niet verplicht voor de Belastingdienst elke transactie apart te controleren. Dat doe je alleen als je dat zelf wilt en op een manier die bij jouw organisatie past. Bijvoorbeeld 1 x per maand of per kwartaal.

Geen declaraties meer

Glimble Zakelijk Reizen helpt bedrijven én werknemers om tijd, geld en gedoe te besparen als het gaat om reiskostendeclaraties. Maar heeft nog veel meer voordelen, zoals inzicht en overzicht en keuzevrijheid voor werknemers. Ingewikkeld? Welnee, onze toepassingen zijn flexibel en eenvoudig te implementeren. Er is geen project voor nodig, het is makkelijk uit te leggen aan medewerkers en zelfs eenvoudig uit te proberen met een groep. Je kunt het aantal deelnemende medewerkers maandelijks verhogen of verlagen.

Geschreven door Jochem Reintjes

Jochem is sales manager Zakelijke Mobiliteit bij glimble. Hij helpt organisaties van klein tot groot flexibele mobiliteit te realiseren zonder ingewikkelde procedures of hoge kosten. Met energie en een positieve instelling komt hij graag met logische, praktische oplossingen waar je direct verder mee kunt.

Gerelateerde blogs

Zo geef je werknemersvitaliteit een boost

Je dag fris en fruitig starten. Dat begint met de weg van huis naar werk. Hoe lekker is het als je daar energie van krijgt in plaats van energie slurpt. Vervoer heeft invloed op de vitaliteit van werknemers.

Lees meer

Aantrekkelijke werkgever door flexibele mobiliteit

Een steeds belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde: flexibele mobiliteit. Waarom en hoe organiseer je dat slim als werkgever?

Lees meer