Het vergoeden van privéreizen met het openbaar vervoer wordt eenvoudiger vanaf 1 januari

21-12-2023
Jochem Reintjes
Zakelijk reizen
Ontdek reizen met de bus met glimble zelf. Combineer je busreis met ander OV en deelvervoer.

Er moest genoeg ruimte zijn in de werkkostenregeling om deze extra arbeidsvoorwaarde te bieden. Anders moest je medewerker mogelijk extra belasting betalen. Vanaf 1 januari 2024 wordt dat makkelijker en wordt het dus aantrekkelijker om deze arbeidsvoorwaarde aan te bieden. Je kunt dit dan op 3 manieren doen. Welke manier je ook kiest, je hoeft geen extra administratie meer bij te houden voor de Belastingdienst. Je kunt de privé reiskosten met het openbaar vervoer van je werknemers betalen, zonder fiscale gevolgen.

  • OV-product ter beschikking stellen Jij als werkgever koopt een ov-product voor je medewerker en betaalt dit ook direct. Je werknemers hoeven dus niks voor te schieten. Als ze uit dienst gaan, moet een eventuele ov-kaart worden ingeleverd.

  • Abonnement of ov-kosten betalen Je medewerkers regelen zelf een kaart of app voor reizen met het ov. Jij als werkgever koopt vervolgens een abonnement voor op de kaart, of betaalt de reiskosten.

  • OV-kosten vergoeden Misschien wel de meest klassieke manier: je medewerkers zorgen zelf voor een ov-kaart of app om mee te reizen en betalen de kosten in eerste instantie ook zelf. Ze declareren de kosten bij jou, waarna jij ze betaalt.

Wil jij je medewerkers ook motiveren om vaker het openbaar vervoer te nemen? Denk er dan eens over na om ook hun privéreizen te vergoeden. Met optie 1 maak je dat voor hen én voor jezelf zo makkelijk mogelijk: je medewerkers hoeven niets voor te schieten en jij hoeft geen declaraties te controleren of ingewikkelde abonnementen uit te zoeken. Laat je medewerkers reizen met glimble zakelijk. Je krijgt dan maandelijks een factuur met alle gemaakte kosten en je medewerkers hoeven niks meer voor te schieten. Ook handig: je krijgt ook meteen de verplichte CO2-rapportage erbij, zodat je je daar ook geen zorgen meer om hoeft te maken.

Meer over glimble zakelijk
Geschreven door Jochem Reintjes

Jochem is sales manager Zakelijke Mobiliteit bij glimble. Hij helpt organisaties van klein tot groot flexibele mobiliteit te realiseren zonder ingewikkelde procedures of hoge kosten. Met energie en een positieve instelling komt hij graag met logische, praktische oplossingen waar je direct verder mee kunt.