Met de trein naar Aken

Reis gemakkelijk met de trein naar de historische stad Aken in Duitsland. Of je nu van kunst, cultuur, winkelen of heerlijke Duitse lekkernijen houdt, Aken heeft het allemaal.

Een dagje of weekend naar Aken met de trein.

Alles over je treinreis naar Aken

Reis met glimble met de trein van Maastricht naar Aken.

Treinverbindingen naar Aken

Aken is goed bereikbaar met de trein vanuit verschillende steden in Nederland:

  • Maastricht naar Aken: Stap op de rechtstreekse trein in Maastricht en bereik Aken in een uur.

  • Amsterdam naar Aken: De intercity van Amsterdam naar Aken vertrekt meerdere keren per dag en brengt je in ongeveer 2,5 uur naar je bestemming.

  • Utrecht naar Aken: Vanuit Utrecht ben je met een overstap in Maastricht of Heerlen, binnen 2 uur in Aken.

Reis makkelijk met glimble met de trein naar Aken. Bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit Maastricht. Je bent binnen een uur in Aken.

Zo koop je een OV-ticket

  • Download de app in de store.

  • Plan je reis in de glimble app en klik op 'Tickets kopen'.

  • Je OV-ticket met QR-code staat direct in de app. Laat zien tijdens een controle en gebruik om een poortje te openen op het station.

Reis je met een groep? Koop dan een groepsticket. Nu met 10% korting als je met 3 of meer mensen op pad gaat.

Meer over groepsticket

Eropuit in Aken

Reis met de trein naar Aken en bezoek de Dom van Aken.

De Dom van Aken

De Dom van Aken moet je gezien hebben als je de stad bezoekt. Het is een van de meest indrukwekkende en historisch belangrijke kerken van Europa. Een UNESCO Werelderfgoed, gebouwd door Karel de Grote. De Dom is beroemd om zijn prachtige mozaïeken, de Paltskapel en de Schatkamer met kostbare relieken.

Reis met de trein naar de Carolus Thermen in Aken.

Carolus Thermen

Aken is beroemd om zijn thermale bronnen, die al eeuwenlang bezoekers aantrekken. De Carolus Thermen is een perfecte plek om te genieten van ontspannende baden, wellnessbehandelingen en sauna's. Het thermale water heeft een heilzame werking en staat al sinds de Romeinse tijd bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen.

Reis met de trein naar Aken en bezoek het stadhuis met indrukwekkende fresco's en een tentoonstelling over de geschiedenis van Aken.

Stadhuis van Aken

Het stadhuis van Aken vind je op de Markt. Het gotische gebouw dateert uit de 14e eeuw en was ooit de residentie van Karel de Grote. Een van de meest indrukwekkende ruimtes in het stadhuis is de Kroningszaal. De replica's van de kroonjuwelen en de historische fresco's zijn zeker de moeite waard om te bekijken.

Reis met de trein naar Aken en bezoek de Elisenbrunnen.

Elisenbrunnen

De Elisenbrunnen is een kenmerkend symbool in Aken en staat bekend om zijn historische betekenis en therapeutische bronwater. Het is een populaire ontmoetingsplaats voor inwoners en toeristen. Geniet van de neoklassieke architectuur en proef het mineraalrijke water.

Meer leuke uitjes

Ben je op vakantie in Aken of Zuid-Limburg? Ontdek dan ook deze andere leuke uitjes.

Met de trein naar Aken met glimble

Download reisapp glimble, plan je reis en ontdek de mooie stad in Duitsland.