Dé nieuwe manier van reizen

Omgevingswet. Straks km's en vervoer registreren? Pak het slim aan

Auteur
Jochem Reintjes
Gepubliceerd op
15 March 2023

De Omgevingswet gaat per 1 januari 2024 in. En daarmee ook de Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit. Het doel? CO2-reductie realiseren. Organisaties met meer dan 100 werknemers moeten vanaf dan kilometers, het soort vervoer en het verschil tussen woon-werk en zakelijke kilometers aangeven. Dat lijkt veel werk maar hoeft dat niet te zijn.
____________

Waarom normerende regeling werkgebonden personenmobiliteit?

45% van de CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door werkgebonden personenmobiliteit. Door deze Normerende Regeling, met het registreren en rapporteren, wil de overheid dat werkgevers zich daarvan bewust worden. In 2027 wordt vervolgens bepaald of we collectief op de goede weg zijn. En of er dan nog een individuele norm nodig is voor reductie. 

Verminderen CO2-uitstoot via werkgevers

Het kan dus gebeuren dat werkgevers na 2027 moeten betalen voor CO2-uitstoot van alle zakelijke reizen. Voor nu wil de overheid werkgevers vooral stimuleren maatregelen te nemen vanuit eigen verantwoordelijkheid. 

Organisaties bepalen zelf hoe. Bijvoorbeeld door vaker thuis te werken, het OV te nemen, te kiezen voor elektrisch vervoer of te fietsen. Dit gaat vaak samen met werken aan vitaliteit.

Wat moet je nu precies registreren en rapporteren?

Deze Normerende Regeling geldt voor werkgevers met meer dan 100 werknemers. Voor die medewerkers moet je het woon-werk en zakelijk verkeer bijhouden. 

Als totaal rapporteer je aan de overheid:

  1. Kilometers
  2. Soort vervoer
  3. Brandstofsoort voor o.a. auto, motor, scooter
  4. Onderscheid zakelijke kilometers en woon-werk verkeer

 Werknemers met een contract van minder dan 20 uur tellen daarbij niet mee.

Reisapp en portal lossen het voor je op

Gelukkig stond de technologie op het gebied van zakelijke mobiliteit niet stil. Zakelijke kilometers voor zowel OV, deelvervoer en eigen vervoer kunnen simpel worden bijgehouden en gerapporteerd. Net als thuiswerk- en kantoordagen. Met één app en één portal: glimble Zakelijk.

Met de combinatie van glimble reisapp en portal hebben werkgevers de tools in handen voor het slim organiseren van flexibele mobiliteit. Werknemers hebben de keus om met OV of auto te reizen. En de reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding is handig geregeld.

Hoe werkt het voor de medewerker?

De medewerker legt de zakelijke en woon-werkreizen vast in de app als hij kiest voor één van de manieren van reizen in glimble. De keuze voor het OV of de deelfiets, of een combinatie daarvan, is net zo makkelijk te maken als de keuze voor de auto. De reisopties staan overzichtelijk naast elkaar. Zo kan de werknemer makkelijker kiezen voor het OV en daarmee CO2-reductie. 

Wat krijgt de werkgever?

Maandelijks krijgt de werkgever via de glimble portal alle gegevens van de gemaakte reizen in een overzicht. Handig voor de benodigde rapportage én handig voor uitbetaling. De werkgever bespaart daardoor ook nog eens veel tijd doordat tijdrovende reiskostendeclaraties niet meer nodig zijn. Twee vliegen in een klap!

Meer over Glimble Zakelijk

Jochem Reintjes

Jochem Reintjes

Jochem Reintjes

Jochem is sales manager Zakelijke Mobiliteit bij glimble. Hij helpt organisaties van klein tot groot flexibele mobiliteit te realiseren zonder ingewikkelde procedures of hoge kosten. Met energie en een positieve instelling komt hij graag met logische, praktische oplossingen waar je direct verder mee kunt.