Zet het milieu centraal

Zet het milieu centraal

Reis duurzaam en verminder de CO2-uitstoot

Onze missie? Nederland leefbaarder en bereikbaarder maken. En dus maken we reizen met OV en deelvervoer zo makkelijk mogelijk. Want dat is de eerste belangrijke stap. Kies in onze reisplanner voor een reisadvies met de minste CO2-uitstoot en reis zo duurzaam mogelijk. 

Tips om duurzaam te reizen

Kies voor de minste CO2-uitstoot

Naast dat reizen met OV en deelvervoer goed voor het milieu is, kun je in de glimble reisapp je voorkeuren voor reisadvies instellen op minste CO2-uitstoot. Ga naar het menu en kies reisplan of reisvoorkeur. 

Reistijd als werktijd

Werk eens in de trein en benut je tijd optimaal, vooral buiten de spits. Start je werkdag thuis en reis dan op je gemak met het OV en werk ondertussen verder. Met glimble zakelijk reis en werk je via je werkgever misschien wel eerste klas! 

Slim naar het station

Bij het station kun je vaak goed en gratis parkeren. Of loop naar het station, dat is gezond en soms niet eens ver. Je loopt al een kilometer in zo’n 6 minuten.

Download de glimble app en reis duurzamer

Selecteer de reis met de minste CO2-uitstoot in de handige reisplanner. Maak de schoonste keuze. 

Minder CO2-uitstoot als organisatie?

Steeds meer werkgevers hebben duurzaamheid en CO2 hoog op de agenda staan. In het werkgeversportal van glimble zie je in een oogopslag wat de CO2-reductie is door anders te gaan reizen. Wij helpen jou en je werknemers duurzamere en vitalere keuzes te maken. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden, lees meer over zakelijk reizen en maak een afspraak. 

Nederland leefbaarder en bereikbaarder

Wandel een van deze mooie wandelroutes in Noord-Brabant. En maak handig gebruik van openbaar vervoer en deelvervoer om er te komen.

Een schonere toekomst

Glimble komt voort uit een landelijk programma van overheid en vervoerders met als doel Nederland leefbaarder en bereikbaarder te maken. 

Wereldwijd is al op veel plekken bewezen dat het kan: slimmer, sneller en duurzamer reizen. En dat willen we voor Nederland ook.

Sterke partner achter glimble

Achter glimble staat een sterke partner: Arriva, de grootste regionale vervoerder in Nederland en vervoerder in 14 Europese landen. 

Arriva werkt nauw samen met provincies, politiek, steden, gemeentes en andere OV en deelvervoerders.